Pârtiile din ţara noastră atrag nu doar turişti în căutare de distracţie, ci şi sportivi de renume mondial. Un schior străin care a scris istorie la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014 se antrenează din greu în România, la Arieşeni. Vine tocmai dintr-un stat insular de lângă Indonezia, iar cel care îl îndrumă pe pârtie este, cum altfel, un român.

Yohan are 24 de ani şi este schiorul din statul care nu a văzut niciodată zăpada. Nici nu este de mirare că în Timorul de Est, de unde provine, nimeni altcineva nu a mai ajuns să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă, aşa cum a făcut el, în 2014. Ţara lui, aflată la mai bine de 10 mii de kilometri de România, este un adevărat paradis tropical.

Articolul continua dupa recomandari

Pârtiile româneşti îi sunt acum cunoscute mulţumită lui Bogdan Gligor, antrenorul pe care l-a întâlnit la Jocurile Olimpice de anul trecut, din Coreea de Sud. Au multe evenimente pe listă pentru care trebuie să se pregătească. Iar antrenamentele merg cel mai bine la Arieşeni.

Yohan Goutt Goncalves: Am schiat împreună, am trăit împreună, şi într-o zi i-am spus: merg la Jocurile Olimpice şi vreau să mă ajuţi, mai ales că, în opinia mea, Bobby este cel mai bun schior de alpin din România. Acum lui ii place atât de mult, încât și-a deschis propriul club de schi!

Bogdan Gligor, antrenor: Suntem cea mai exotică echipă din lume, din toate timpurile, cea mai exotică prezenţă în sportul alb. Ce să zic. Este fascinant. Adică toată lumea te opreşte pe stradă, oriunde ai fi. E destul de greu, dar totul se poate face cu răbdare şi cu muncă mai multă decât de obicei. 

Cei doi vor participa în perioada următoare la Campionatele Mondiale din Suedia, care încep pe 5 februarie.