Aproape o mie de oameni au alergat astăzi la Braşov în cel mai important cros dedicat luptei anticomuniste. Traseul reconstituie întocmai drumul parcurs de muncitorii uzinelor Roman în 1987 în ceea ce a fost numită prima revoltă împotriva regimului Ceauşeşcu. 

Astăzi, sportivi de toate vârstele au participat la competiţie. Vedetele incontestabile au fost doi octogenari veniţi tocmai din Alba Iulia care nu s-au lăsat până când nu au terminat cursa. 

Articolul continua dupa recomandari

Aproape o mie de oameni din toate colţurile lumii au alergat astăzi la Braşov în crosul 15 Noiembrie. O cursă simbolică de cinci kilometri, pornită din curtea uzinei de camioane din oraş. Acelaşi loc unde pe 15 Noiembrie 1987 muncitorii contestau pentru prima oară în România regimul comunist. 

Crosul a adunat anul acesta de la copii de 4-5 ani până la veterani. Printre ei şi familia Sufleţel. La 85 de ani cei doi octogenari au venit din Alba Iulia. Şi nu s-au lăsat până când nu au trecut linia de finish în aplauzele concurenţilor.

Participanţii s-au întrecut în trei curse, cea de 5 kilometri feminin, 5 kilometri masculin şi cursa populară pentru copii şi familii pe aceeaşi distanţă. 

Crosul 15 Noimebrie a fost organizat pentru prima oară în 1990 şi este cea mai importantă competiţue sportivă a Braşovului.