Fostul preşedinte Traian Băsescu susține, într-o postare pe Facebook, că scandalul legat de Hexi Pharma îi creează o serie de suspiciuni, lansând ipoteza unei "înscenări" în acest caz.

''Temperatura scandalului Hexi Pharma a scăzut suficient pentru a putea fi discutat rațional. Mă întreb: și dacă 'Hexi Pharma' a fost o înscenare uriașă profitând de câteva inadvertențe sau de câteva probe trucate deliberat sau accidental și trimise la ICECHIM? Patru realități mi-au creat și continuă să-mi creeze suspiciuni puternice. (...) Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Articolul continua dupa recomandari

În opinia sa, nu este posibil ca SRI ''să nu fi captat informația despre o diluare sistematică, consistentă și pe termen lung a dezinfectanților cu care au fost aprovizionate sute de spitale, inclusiv spitalul SRI''.

"Nu este posibil ca managerii a sute de spitale și probabil mii de medici să nu fi sesizat aprovizionarea pe termen lung și sistematică a spitalelor cu dezinfectanți puternic diluați, dacă acest lucru ar fi fost o realitate. Resping hotărât ideea că sute de manageri și medici români au sacrificat viețile bolnavilor de dragul unei șpăgi, fie ea și relativ consistentă raportată la salariile din sănătate. Resping ideea că mult blamata Comisia de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătății a tolerat ca ani de zile spitalele din România să fie aprovizionate cu dezinfectanți puternic diluați", spune Băsescu.

Traian Băsescu este de părere că medicii au fost "umiliți și copleșiți de campania furibundă dusă prin presă împotriva Hexi Pharma, dar și împotriva medicilor care acum se gândesc să-și urmeze colegii care lucrează în străinătate". ''Oare aceasta să fi fost miza?'', se întreabă fostul șef de stat.

El conchide că nu a avut și nu are "niciun fel de legături sau interese legate de Hexi Pharma", dar îl interesează "în cel mai înalt grad" situația sistemului de sănătate din România.

Sursa: Agerpres