Scandalul din jurul brandului Arsenie Boca a ajuns la Poarta Mănăstirii Prislop, unde este îngropat Părintele. Poliţiştii şi jandarmii au verificat târgul de suveniruri şi au amendat câţiva vânzători. Oficial, Poliţia susţine că a controlat actele de provenienţă a mărfurilor. Vânzătorii spun însă că au fost sfătuiţi să scoată de pe tarabe icoanele cu imaginea lui Arsenie Boca. Revoltaţi, aceştia s-au constituit într-un grup care intenţionează să-l cheme în instanţă pe cel care a devenit proprietar asupra numelui marelui duhovhic.

Comercianţii de la Poarta Mănăstirii Prislop spun că NU au primit notificări din partea celui care susţine că este proprietarul mărcii Boca. Totuşi, poliţiştii şi jandarmii care i-au verificat le-ar fi sugerat să scoată de pe tarabe icoanele de lemn cu imaginea Părintelui. 

Articolul continua dupa recomandari

Unii comercianţi au primit amenzi de o mie de lei pentru lipsa actelor de provenienţă a mărfii. Este doar începutul unor controale care vor avea loc în întreaga ţară, susţine avocatul afaceristului maghiar, care deţine marca Boca.

Liniştea credincioşilor care vin în pelerinaj la mormântul Părintelui Ardealului a fost tulburată de scandal. 

Război cu proprietarii mărcii va duce şi Biserica, ai cărei slujitori adună mărturii pentru canonizarea fostului stareţ de la Prislop. 

Mai mulţi vânzători de obiecte religioase s-au constituit într-un grup care intenţionează să-l dea în judecată pe cel care s-a făcut proprietar pe numele unei mari personalităţi duhovniceşti.