S-a stabilit ziua judecăţii pentru Episcopul de Huşi, filmat în ipostaze extrem de intime cu alţi bărbaţi în haine preoţeşti. Patriarhul Daniel a convocat în mod excepţional Sinodul, dar la mijlocul lunii august. Vor veni înalţi prelaţi din ţară, dar şi din Europa, America şi Australia. Este pentru prima dată, în ultimul deceniu, când se întruneşte pentru un caz grav, de imoralitate.

"Chipul seamănă cu al Episcopului Huşilor. Vocea, de asemenea, pare a fi a lui." Este concluzia mai marilor Mitropoliei Moldovei, după ce au vizionat înregistrarea şocantă, în care episcopul Huşilor ar întreţine relaţii sexuale cu un tânăr. Ar fi chiar un fost seminarist. 

Articolul continua dupa recomandari

Deşi au văzut imaginile, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei spun că adevarul va fi spus de Sinodul permanent, după o ancheta şi o expertiză. Până atunci, episcopul va rămâne în funcţie şi va putea să şi slujească.

În timp ce la Episcopia Huşi rânduiala merge mai departe, la Bucureşti se fac pregătiri pentru convocarea Sinodului Permanent. O măsură extraordinară a Patriarhiei, într-un caz de indisciplină. Ultima oară s-a întrunit acum aproape 10 ani. "Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a convocat Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române (în zilele de 27 şi 28 iulie 2017) şi şedinţa de lucru a Sinodului Permanent (în zilele de 17 şi 18 august)."

Chiar patriarhul Daniel va fi în fruntea celor care îl vor judeca pe episcopul de huşi. Vor veni înalţi prelaţi din toată ţara, dar şi Europa, America, Australia şi Noua Zeelandă. Preasfinţitul Corneliu  va fi şi el prezent să-şi susţină nevinovăţia.

Nu se ştie încă dacă înalţii prelaţi care vor veni din întreaga lume la Patriarhie vor urma vorba Crede şi nu cerceta. Este posibil să vizioneze împreună imaginile de la care a pornit scandalul.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui fac cercetări într-un dosar penal in rem, pentru răspândire de material pornografic şi defăimarea unei persoane, la sesizarea episcopului acuzat de păcat.