Este revoltă la o şcoală din Baia Mare, unde părinţii acuză că li se cer bani cu nemiluita. Ba pentru pentru ba pentru camere video, ba pentru invitaţii la un bal de caritate. În replică, şefii instituţiei spun că tocmai părinţii, prin reprezentanţii lor, au luat deciziile. Şi au şi o nemulţumire. Astfel de lucruri ar fi trebuit să rămână departe de ochii presei, spun ei.

Fără ocolişuri, la şedinţa cu președinții comitetelor de părinți de ieri, oamenilor li s-a comunicat că trebuie să cumpere invitaţii la un bal de caritate. Nu neapărat faptul că trebuie să cotizeze îi revoltă, cu asta sunt obişnuiţi, ci proiectele pentru care vor fi folosiţi banii. 

Articolul continua dupa recomandari

Banii ar urma să acopere parţial costurile pentru sistemul de supraveghere video al şcolii. În faţa camerelor însă, părinţii evită să vorbească. 

Conform legislaţiei în vigoare este ilegal ca părinţilor să li se solicite bani de către conducerea şcolii. Dar s-a găsit o soluţie şi pentru asta. Fondurile sunt adunate printr-o asociaţie de părinţi, care are statut juridic. Inspectoratul şcolar judeţean din Maramureş continuă ancheta pornită săptămâna trecută.