Weekend plin de adrenalină pentru pasionaţii de raliuri. O competiţie dedicată lor a avut loc la Cluj şi a atras zeci de împătimiţi ai cailor putere. Au fost şi elemente-surpriză. Deşi cursa era prevăzută iniţial ca fiind una pe zăpadă, vremea caldă de afară a transformat-o rapid într-o competiţie în noroi. Spectacolul, însă, a fost unul pe cinste. Mai ales că la eveniment au participat şi maşini vechi de peste 20 de ani.

Linia de start improvizată în comuna Săvădisla a adunat maşini de toate vârstele, modelele şi variantele de echipare. Însă indiferent de caii putere ascunşi sub capotă.

Articolul continua dupa recomandari

Pilot: Important e ca ne super distram. Masina merge de-a latu tot timpul. Contracarezi, iar virezi apoi iar contracarezi si una peste alta este ok.

Printre participanţi s-a numărat şi Radu, care a concurat cu maşina. bunicii sale, una autohtonă.

Radu Lambrino: În principiu inca merge batranica si nu m-a lasat niciodata la greu. S-a pus un scaun sport, un volan care se scoate e cu quick release, sunt puse niste suspensii sport pe ea. 

Una dintre cele mai spectaculoase apariţii a avut-o însă, un bucureştean, care a ales să concureze cu un Oltcit din 1995. O maşină care, în timp, l-a purtat chiar şi prin Africa.

Dumitru Cristian: Am aceasta pasiune de cand m am nascut. Era sa ma nasc in oltcitul familiei. Ulterior crescand alaturi de el si invatand sa repar, sa conduc si sa fac tot ce tine de masini. Am zis sa mi traiesc visul din copilarie si sa calatoresc cu oltcitul prin lume. 

Spectatorii au stat cu sufletul la gură.

Horatiu Anghel, organizator: Initial trebuia sa fie un winter racing, dar vremea nu tot timpul tine cu noi si atunci va fi un mud race pe pamant. 21 de masini la start, povesti interesante, oameni din toata tara.

La finalul competiţiei 12 participanţi au primit cupe pentru locurile unu, doi şi trei. Aceasta a fost cea de-a doua ediţie a evenimentului organizat în judeţul Cluj.