Rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate vineri. A fost o evaluare cu probleme. Zeci de mii de părinţi au făcut scandal din cauza unui subiect la matematică, care, spun ei, n-a fost clar formulat. Aproximativ 75% dintre candidații prezenți în toată țara la examen obținând medii mai mari sau egale cu 5.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO Potrivit site-ului evaluare.edu.ro, în București au fost obținute 47 medii de 10.

Articolul continua dupa recomandari

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO Contestațiile vor putea fi depuse vineri până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO La proba scrisă la Limba și literatura română s-au prezentat 149.130 de absolvenți de clasa a VIII-a, iar la Matematică — 148.795 de candidați.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).