Prinţul Charles se dovedeşte a fi un adevărat ambasador al Transilvaniei. Bineînţeles, în fruntea obiectivelor turistice vizitate de străini se află satul Viscri, acolo unde Alteţa Sa are o casă. Aşa se face că în satul din Ardeal au ajuns să fie de 100 de ori mai mulţi vizitatori decât localnici.

Situat în inima Transilvaniei, la 80 de kilometri de Braşov, satul Viscri şi-a păstrat autenticitatea, chiar dacă a devenit faimos în întreaga lume.

Articolul continua dupa recomandari

O vizită în localitatea de basm este ca o întoarcere în timp. Casele săseşti cu garduri din lemn, unele vechi chiar de peste 100 de ani, cu obloane la ferestre, dau un farmec aparte locului.

Din când în când, pe drumul de ţară mai trece câte o căruţă. Pe uliţă se vorbeşte deja în multe limbi. Aproape în fiecare zi, ajung aici turişti stăini.

Cei mai mulţi sunt din Franţa, Germania şi, firesc, Marea Britanie. Prinţul Charles a dus vestea până departe. Că, aici, la Viscri e un colţ de Rai.

Turist: Natura este foarte frumoasa. Este minunată, mult verde, este plin de culoare şi asta ne place aici.

Turist: Vechimea caselor, aspectul lor diferă foarte mult de alte zone. Noi suntem din Modova. Pentru noi este cu totul ceva deosebit.

Principala atracţie este însă biserica fortificată, ridicată în secolul al XIII-lea. Băncile din lemn au fost păstrate ca acum câteva secole.

Iar în încăperile fortificaţiei turiştii sunt fascinaţi să vadă vechile lăzi de zestre pictate manual şi costumele populare folosite la nunţile săseşti.

Turist: Ne-a plăcut mult. Poţi vedea şi simţi istoria. Poţi să vizitezi toate camerele şi să simţi istoria.

Turismul a explodat la Viscri. În aşezarea cu nici 500 de oameni găsim şi o terasă rustică. Mâncarea este tradiţională. Ardeii umpluţi şi supa de pui sunt printre preferatele turiştilor.

De 15 ani, printul Charles, vine în fiecare vară în Viscri, iar casa lui este încă un obiectiv turistic. Anul trecut aproape 50 de mii de turiști au vizitat localitatea.

Numărul lor este de peste 100 de ori mai mare decât cel al locuitorilor.

Casele sătenilor care oferă cazare sunt pline. Pentru doar 120 de lei pe noapte te poti odihni într-o cameră rustică, cu paturi din lemn şi covoare lucrate manual.

Satul a fost inclus în patrimonul UNESCO, încă de acum 15 ani. Recent a fost refăcută şi o porţiune din drumul de acces, aşa că specialiştii estimează că numărul turiştilor va fi în acest an mai mare, adică 70 de mii.