Începe cea mai grea săptămână din Postul Paştelui. Este Săptămâna Mare, iar mulţi români şi-au propus să ţină post. Preoții spun, însă, că un creştin ar trebui să se ocupe în fiecare zi de curăţirea sufletului. Degeaba se abţin de la mâncare dacă gânduri sau faptele credincioşilor sunt departe de cele sfinte.

În săptămâna marilor încercări, ispitele pot fi la tot pasul. Şi nu sunt doar culinare.

Articolul continua dupa recomandari

De fapt, tocmai asta este provocarea. Să încercăm să nu mai greşim. În primul rând, faţă de cei din jurul nostru.

Preotul Cătălin Dumitrean: Este o saptamana in care ni se recomanda din partea sfintei biserici si a invataturilor noastre traditionale sa ne împăcăm cu cei cu care ne dusmanim. e prima mare invatatura. Învatatura bisericii, a crestinismului pe care noi il practicam este cea a iubirii. Iubirea presupune sa nu ai nici o disensiune, nici o urma de duşmanie cu nici un om.

Lecţia tăcerii. Este a doua mare învăţătură, predată de preoţi în Săptămâna Patimilor lui Hristos.

Preotul Cătălin Dumitrean: Trebuie sa renuntam si la ipocrizie, daca vorbeam de sinceritate. Pentru ca nu stiu cine este sincer cu adevarat. Dar daca stam sa ne intoarcem in sufletul nostru si vedem exact ce este in inima noastra observam ca toti avem ipocrizii, toti avem minciuni, ticalosii. Acesta e omul. Asa suntem toti.

Preoţii au un sfat şi pentru soţi. Pentru a încheia lista păcatelor despre care credincioşii vorbesc mai puţin.

Preotul Cătălin Dumitrean: Înfranarile trupesti in aceasta perioada inseamna o atentie mai mare pentru suflet.

40 de zile are întreg postul Paştelui. Slujitorii Domnului spun că au văzut în ultimii ani tot mai multi tineri care postesc.

Regulile de care ţinem cont în Săptămâna Mare ar trebui să le urmăm tot mai des, îndeamnă duhovnicii.