Se apropie vacanța de vară, perioada preferată a copiilor și sezonul ideal pentru stat numai la joacă. Este perioada în care răcelile se pot instala ușor din cauza schimbărilor bruște de temperatură și a imunității scăzute. Pentru că nu întotdeauna este indicat să îi tratăm pe cei mici cu medicamente sau chiar cu antibiotice, mierea de Manuka poate fi ajutorul natural, ideal pentru tratarea mai multor tipuri de afecțiuni.

Știm deja faptul că antibioticele distrug flora intestinala, acest aspect fiind valabil și în cazul adulților, dar și în cazul copiilor, care sunt cu mult mai sensibili. O folosire tot mai frecventă a acestor medicamente, nu face altceva decât să întărească organismul și treptat să fie nevoie de o doză tot mai mare pentru a-și face efectul. Tratamentul ușor și sigur cu miere de Manuka este alternativa sănătoasă prin care se tratează problemele respiratorii, viroze, laringite, răceli, etc.

Articolul continua dupa recomandari

Mierea de Manuka este un produs netratat chimic, nepasteurizat, care provine din Noua Zeelanda, acolo unde albinele culeg direct nectarul din arborele de Manuka. Are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale și antifungice.

UMF - Unique Manuka Factor este substanța methilglioxal care îi oferă mierii de Manuka proprietatea antibacteriană, iar cu cât factorul UMF este mai mare, cu atât proprietățile antibiotice își fac efectul mai bine și produsul este mai puternic.

Beneficii pentru copii:

Întărește imunitatea - În primul rând, pentru siguranță, mierea de manuka este recomandată copiilor cu vârsta peste18 luni. O linguriță de miere cu 30 de minute înainte de masă are rolul de întări imunitatea și de a proteja organismul de răcelile de sezon. Se poate consuma miere goală sau pe o bucățică de pâine ori cu cereale și lapte.

Trateaza refluxul gastric. Aceast simptom apaere atunci când acidul gastric ajunge din stomac direct în esofag. Poate fi un disconfort, mai ales pentru copii. Un consum regulat de miere de Manuka poate preveni aceste simptome.

Protejează împotriva plăcii și gingivitei. Sunt probleme dentare cu care confruntă cei mici din cauza zahărului consumat sau a particulelor de mâncare rămase între dinți. Dacă nu este eliminat, zahărul poate dezvolta bacterii și astfel pot apărea cariile sau alte probleme dentare. Consumul de miere de Manuka poate proteja dinții de placa bacteriană.

Mierea de Manuka poate fi eficientă și în tratarea simptomelor precum: dureri în gât, indigestie, dureri de stomac, gastrita, ulcer, sindromul colonului iritabil, arsuri la stomac, acnee, Psoriasis, dermatită, înțepături de insecte și albine, erupții cutanate, răni și infecții ale pielii, dar și infecții de spital precum Staphylococcus aureus.

Mierea de manuka poate înlocui și sucurile dulci carbogazoase. Copiii adoră dulciurile și băuturile la fel de dulci, așa că pentru o alternativă gustoasă și sănătoasă îndulcește sucurile naturale din fructe. Găsești miere de Manuka la preț avantajos de la Planteea, în cantități diferite, respectiv 100 g, 230g, 340g 500g, etc.