În această perioadă, micul oraş subteran din Salina Praid este plin. Sunt nenumărate familii cu copii, care i-au dus acolo pentru a îmbina sănătosul cu plăcutul. Îi protejează de bolile respiratorii, în timp ce aceştia se joacă în parcul de distracţii. Nici adulţii nu sunt neglijaţi, pentru că în Salina Praid există un restaurant, dar şi o biserică.

În inima muntelui de sare, turiştii ajung cu autobuzul, printr-un tunel lung de 1.500 de metri. Apoi coboară 247 de trepte abrupte şi ajung într-un adevărat orăşel subteran, la 120 de metri adâncime.

Articolul continua dupa recomandari

În această perioadă este aglomeraţie mare. Coadă la bilete, la autobuz, dar şi la intrarea în salină.

Turist: Din Chişinău. Suntem pentru prima dată. E premieră şi pentru familie, suntem cu copilul de 2 ani. Şi ştim de la cunoştiinţe că e benefic, e ok.

Pe 1.300 de metri pătraţi, turiştii au tot confortul: baze de tratament, cafenea, bibliotecă, biliard, restaurant şi bar. Beneficiază şi de internet sau telefonie mobilă

Turist: Am venit din Iaşi. O zi întreagă înseamnă activităţi pt copii, există căţăratul, după care sunt topoganele, mai sunt şi scrânciobe, topogane fără plată, binenţeles cărţi, dacă copilul agrează.

De doi ani, în salină funcţionează şi un parc de aventură, cea mai mare atracţie pentru copii. Construcţia are trei etaje, pe trei nivele de dificultate.

Salina Praid se află la 50 de kilometri de Târgu Mureş. Este deschisă în fiecare zi. Intrarea pentru un adult costă 30 de lei, iar pentru copii - 20 de lei.