Sindicatele care reprezintă personalul navigant al Ryanair din Italia, Spania, Portugalia şi Belgia au anunţat joi declanşarea unei greve de două zile la sfârşitul lunii iulie.

Mai mult, aceşti au avertizat că ar putea urma noi mişcări de protest dacă cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa nu va face concesii în privinţa condiţiilor de lucru. 

Articolul continua dupa recomandari

În Italia, personalul navigant va fi în grevă în ziua de 25 iulie, în timp ce angajaţii din Spania, Portugalia şi Belgia vor protesta în perioada 25-26 iulie, au anunţat sindicatele CNE/LBC (Belgia), SITCPLA şi USO (Spania), SNPVAC (Portugalia) şi Ultrasporti (Italia). 

În Irlanda, piloții Ryanair au anunţat că vor face grevă în 12 iulie deoarece operatorul aerian nu le-a îmbunătăţit suficient condiţiile de muncă.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair, potrivit agerpres.ro.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Potrivit The Independent, pasagerii afectaţi de greva personalului navigant al Ryanair nu pot solicita despăgubiri, dar au dreptul la mese şi, dacă este necesar, la cazare până când compania aeriană îi va duce la destinaţie.