De Rusalii, distracţia este la mare preţ pe litoral! Pentru că sărbătorile şi festivalurile aruncă în aer preţurile, turiştii ajung să plătească, pentru o noapte de cazare, aproape cinci salarii minime. Chiar şi aşa, românii se înghesuie să prindă un loc liber. Weekendul acesta, litoralul este ocupat în proporţie de 90%. 40 de mii de turişti vor ocupa plajele. Rezervări s-au făcut din timp chiar şi acolo unde un apartament costă 1.500 de euro pe noapte. 

Distracţia pare să nu aibă preţ în Mamaia. Chiar şi ofertele exclusiviste la hotelurile de lux au fost demult vânate de turişti, pentru minivacanţa de Rusalii. Gradul de ocupare este de 90%. 

Articolul continua dupa recomandari

Suntem in staţiunea Mamaia, căutam un hotel de cinci stele. Din fericire, zona de Nord ne oferă astfel de servicii, iar platformele online sunt pline de oferte de nerefuzat.  

Am găsit şi prima cazare, este apartamentul în care au fost filmate mai multe secvenţe din filmul Nea Mărin Miliardarul. Este un apartament spaţios. O singură noapte de cazare aici costă aproape 3.600 de lei, iar în acest tarif ne bucurăm de acces continuu în zona de SPA. Avem şi piscină exterioară încălzită, iar cele trei mese sunt incluse. 

Cu cât mergem mai spre nordul stațiunii, cu atât preţurile sunt mai mari. 

Cel mai scump apartament de pe litoral costă 1.500 de euro pe noapte. Ce este special la acest apartament este faptul că mobila este adusă din Italia, dar vorbim şi despre mobilă românească de calitate, iar dacă vreamea este frumoasă sigur că ne putem bucura de o vreme de plajă direct de pe terasă, alături de o băutură rece.  

Răzvan Dobre, manager hotel: Apartamentele au vedere bilaterală şi la lac şi la mare, au un living foarte spaţios, au două dormitaoare. Şi nu în ultimul rând au şi o bucătărie, unde poate veni cineva să le gătească dacă au nevoie. Clienţii noştri au inclus micul dejun şi parcare privată garantată, acces la plajă, la piscina încălzită, etc. În pricipiu ele sunt rezevate deja pentru aproape toată vara

La un alt hotel, dar de această dată de patru stele, turiştii plătesc peste 1.100 de lei pe noapte pentru o poveste desprinsă din cărţile lui Jules Verne. 

Cătălina Gavriş, asistent manager: Acest apartament ne spune povestea lui Passepartout. Este un apartament cu mobilier supradimensionat şi luxuriant, are două băi, dar şi saună şi toate condiţiile incluse 

Cum cererea explodează în perioada sărbătorilor şi festivalurilor, şi preţurile de pe litoral se pot schimba de la o săptămână la alta. 

Minivacanţa de Rusalii, care se prelungeşte până luni, va aduce cel mai mare val de turişti pe litoral, de la începutul verii.

Dragoș Răducan, vicepreședinte Federația Patronatelor din Turism: Aşteptăm în această minivacanţă să vină cel puţin 40.000 de turişti, în special cei care au fost şi de 1 Mai, pentru că este foarte importantă această vacanţă

Preţurile vor mai creşte din nou, cu 30%, de la jumătatea lunii iulie, când începe perioada concediilor.