Românii vorbesc limba engleză mai bine ca mulţi europeni. Iar domeniile în care o folosim sunt, în special, marketingul şi finanţele. Într-un clasament la nivel mondial, ţara noastră ocupă locul 16 din 100 de state, în ce priveşte cunoştinţele de limba engleză. Topul este condus de ţările nordice.

Aproape 99% dintre elevii din România au ales să studieze engleza, ca prima limbă modernă. Nu e de mirare că, la nivel mondial, ocupăm un loc bun în clasament. Devansăm ţări importante precum Italia, Spania, Grecia sau Franţa.

Articolul continua dupa recomandari

17 la sută dintre români spun că stăpânesc foarte bine această limbă de circulaţie internaţională. Şi puţin peste 50 de procente - satisfăcător. E adevărat, mulţi s-au pus la punct şi pentru că şi-au făcut planuri să plece din ţară.

Profesor de limba engleză, Bianca Matei: Sunt si vorbitori de limba engleza care merg sa lucreze in strainatate. Romanii se descurca peste mediu.

Un studiu publicat de compania specializată Education First arată că bărbaţii vorbesc mai bine engleza decât femeile. În plus, este cel mai bine stăpânită de tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Limba engleza este vorbita de un sfert din populaţia lumii, adică peste 2 miliarde de oameni.