În această vară, canicula se stinge cu îngheţată bio. A crescut consumul de sortimente naturale, fără zahăr şi cu arome inedite: lavandă, curmale, susan sau chiar ghimbir. Gelateriile se întrec în reţete originale, în timp ce din fabricile din ţara noastră pleacă în fiecare an cantităţi uriaşe de îngheţată, către străinii topiţi şi eu după gustul românesc.

Într-un laborator din Bucureşti, se lucrează intens pentru a le oferi clienţilor cea mai sănătoasă îngheţată. Ingredientele provin doar din ferme bio, iar combinaţiile de arome sunt surprinzătoare. Printre ele, descoperim scorţişoară, trandafir şi cocos.

Articolul continua dupa recomandari

Savuroasă şi cremoasă, îngheţata bio este desertul ideal chiar şi pentru vegani, diabetici sau cei aflaţi la dietă. Şi mai ales pentru românii cu gusturi îndrăzneţe, care n-ar spune nu unui desert cu aromă de cardamon, de lavandă, de ghimbir sau chiar de ceai verde.

Silvia Herascu, preparator îngheţată: Este aroma cocosului, a ciocolatei, a cafelei, dar nu folosim lapte, unt, smântână. Nu folosim niciun pic de zahăr.

Deşi suntem pe locul 10 în topul ţărilor producătoare, românii mănâncă, în medie, doar un kilogram de îngheţată pe an. Şi asta doar vara. În timp ce peste 60% dintre clienţi nu se ating de ea pe timpul iernii, arată statisticile.

Raluca Purcărea, comerciant: În general femeile se axează mai mult pe aromele mai intense cum ar fi ciocolată belgiană, cireaşă amară, cafea. Copiii se îndreaptă mai mult către aromele fructate, mango, căpşună. Bărbaţii merg mai mult sprea romele clasice. Vanilie lămâie, ciocolată.

Îngheţata românească i-a sedus şi pe străini. Trimitem peste graniţe cantităţi tot mai mari - exporturile au crescut de peste patru ori în ultumii opt ani şi au ajuns la o valoare de 3 milioane de euro.