Trei cutremure au lovit România în ultimele 24 de ore. Primul seism, înregistrat aseară în Vrancea, a fost cel mai puternic din acest an. 4,6 grade pe Richter. A urmat încă unul, în Marea Neagră. Mişcările periculoase au continuat. După-amiază, Buzăul s-a zguduit.

Ora 20 şi 15 minute. Vrancea se zguduie la 4,6 grade pe Richter. 

Articolul continua dupa recomandari

Unda de şoc a ajuns până la Bucureşti.

Unul dintre cei mai reputaţi specialişti în cutremure avertizează că seismele din România devin din ce în ce mai periculoase. 

Domenico Giardini, preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Seismologie: "Dacă te uiţi la harta europeană, vezi un roşu puternic şi cutremurele tind să devină tot mai adânci, ceea ce înseamnă că distrug o zonă mai mare când ajung la suprafaţă."

La doar câteva ore distanţă, un alt cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe Richter a avut loc în Marea Neagră.

În această după amiază, pământul s-a mişcat din nou. De data asta, epicentul a fost în judeţul Buzău.

La 41 de ani de la marele cutremur din '77, România nu are nici acum o strategie clară.
Doar în Centrul Vechi al Capitalei există zeci de clădiri cu bulină roşie. 

Seismologii străini atrag atenţia că România este printre puţinele ţări din lume unde ştim exact locul unde va lovi un mare cutremur. Ceea ce impune un sistem de avertizare timpurile, care poate salva mii de vieţi. 

Domenico Giardini, preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Seismologie: "Clădirile trebuie luate una câte una, pentru a vă asigura că sunt construite pentru a rezista la următorul cutremur major."

Mulţi nu ştiu cum să reacţioneze într-o situaţie de criză. 

Autorităţile ne sfătuiesc să ne păstrăm calcul, în cazul unui seism puternic. Să ne adăpostim într-un loc sigur din casă, să nu alergăm pe scări şi să avem la îndemână un rucscac cu lanternă, apă şi alimente neperisabile