Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat că România va primi un împrumut de 300 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, pentru sprijinirea proiectelor de mediu în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare, în perioada 2014 – 2020.

Contractul de finanțare a fost semnat la Luxemburg, de ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, și vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Cristian Popa.

Articolul continua dupa recomandari

“Contractul de finanțare semnat este dovada bunei colaborări dintre România și BEI și a sprijinului permanent acordat de bancă pentru creșterea absorbției fondurilor europene și îndeplinirea condițiilor asumate de țara noastră prin aderarea la UE. Acordăm o mare atenție mediului înconjurător și, prin acest împrumut, vom acoperi parțial contribuția bugetului de stat la proiecte în domeniul apei și apei uzat1e, a managementului deșeurilor, a protejării și conservării biodiversității, refacerea ecosistemelor degradate și adaptarea la schimbările climatice”, a declarat Anca Dragu.

sursa: AGERPRES