Românii au prins gustul vacanţelor. Ofertele tot mai diversificate, dar şi mai accesibilie îi determină să facă rezervări şi pentru două concedii într-un singur an. Mai mult, din ce în ce mai căutate sunt destinaţiile din Asia şi croazierele.  

Plaje aurii, oraşe străvechi ori drumeţii prin mijlocul naturii. Indiferent de gusturile pe care le au românii pentru vacanţe, un lucru este cert: vor să călătorească mai mult. De cel puţin două ori pe an. 

Articolul continua dupa recomandari

Carmen Cecean, organizator târg de turism Cluj-Napoca: Se optează pentru un sejur de şapte zile în perioada verii, iar primăvara şi toamna pentru circuite

Şi cu cât bugetul alocat vacanţelor este mai mare, cu atât e mai îndepărtată destinaţia aleasă. 

Otilia Betoaia, agent de turism: Îşi doresc din ce în ce mai mult să ajungă în destinaţii inedite, destinaţii, circuite organizate, cum ar fi un circuit în Japonia de 12 zile ce acoperă mare parte din Japonia

O astfel de călătorie costă însă peste trei mii de euro. Dar şi experienţele sunt pe măsura preţurilor. 

Nouă nopţi albe în Rusia pornesc de la 1500 de euro. La polul opus, cele mai ieftine destinaţii sunt şi cele mai populare: Grecia şi Turcia. 

Aici, o vacanţă de o săptămână într-un resort de cinci stele costă puţin peste 400 de euro, cu totul inclus. Astfel de sejururi sunt căutate în special de familii cu copii. 

În top îşi fac loc şi ţări precum Muntenegru sau Coraţia. 

Carmen Cecean, organizator târg de turism Cluj-Napoca: Oferă plaje foarte ok, apă curată, resorturi noi şi bine îngrijite. Prinicpala problemă este transportul. Nu există charter şi se merge direct cu maşina

Sau cu un vas de croazieră. O astfel de experienţă e tot mai căutată de români, care nu se mai limitează doar la Marea Mediterană. 

Ioan Beşa, proprietarul unui site de croaziere: Zicem Marea Nordului, fiorduri, capitale baltice, Europa atlantică şi sigur cei care sunt la a cincea croazieră deja şi-au rafinat gusturile, cererile. Vor Caraibe, Alaska sau Asia

Oricare ar fi alegerea pentru anul viitor, prima recomandare este rezervarea din timp. La târgul de turism de la Cluj, reducerile sunt acum de până la 45%.