Dragostea trece prin buzunar. Doi din zece români recunosc că situația financiară a partenerului este un factor decisiv pentru viitorul unei relații sentimentale. Surprinzător este că, în România, cei mai atenţi la bani sunt bărbaţii! În celelalte ţări europene, femeile sunt cele care pun mai mult preţ pe contul bancar al iubitului.

"Trăim într-o lume materialistă, iar eu sunt o fată materialistă". 

Articolul continua dupa recomandari

Celebrul refern este contrazis în România. Un studiu arată că pentru unul din cinci bărbaţi din ţara noastră situaţia financiară este un factor determinant pentru a continua o relaţie sentimentală. 

Simona Mincu, marketing manager: Şi pentru noi a fost o surpriză. Noi am efectuat studiul în 24 de ţări din Europa şi doar în România şi în Slovacia proporţiile sunt inversate

În Cehia, spre exemplu, aproape jumătate dintre femei consideră banii foarte importanţi. Contul partenerului contează pentru ele atunci când decid să înceapă sau să încheie o relaţie. 

În schimb, românilor le este greu să discute despre situația financiară din cuplu şi recunosc că subiectul creează des tensiuni.

Eduard Puiu, psiholog: Nu cred că sunt dispuşi să care în spate o persoană care nu are intenţii să îşi creeze o siguranţă din punct de vedere financiar. Şi atunci e justificat să prefere o perioadă de solitudine

Singurătatea este considerată o boală la nivel mondial. Una la fel de toxică precum consumul a 15 țigări pe zi, susțin cei de la Forumul Economic Mondial. După persoanele în vârstă, tinerii sunt următoarea categorie de oameni singuri. Alte cifre care ar trebui să ne dea de gândit arată că în România, într-o casă din trei stă un om singur, iar cei mai mulţi singuratici se găsesc mai ales la oraş.

Cei care lucrează excesiv sau sunt mai atenţi la nevoile altora sunt cei care se încadrează cel mai des în categoria singuraticilor. Iar când aleg să intre într-o relaţie, pretenţiile sunt mari.

Eduard Puiu, psiholog: Îşi aleg foarte atent partenerii cu care convieţuiesc, iar acest aspect le restrânge foarte tare arealul de selecţie. Devine din ce în ce mai mică insula de pe care putem alege un potenţial partener

Şi jumătate dintre locuitorii Parisului preferă singurătatea. În unele state au apărut programe şi iniţiative pentru a combate fenomenul. Iar Marea Britanie chiar a creat Ministerul Singurătăţii, a cărui misiune este de a lua măsuri împotriva izolării.