Gripa continuă să ameninţe vieţile românilor, iar oficialii caută noi măsuri de protecţie. În toate şcolile şi grădiniţele din Iaşi, de exemplu, copiii intră doar după ce se şterg pe covoarele cu dezinfectant.

Pentru a preveni răspândirea gripei, în şcolile şi grădiniţele de aici, din Iaşi, încă de la primele ore se prepară substanţele cu dezinfectant cu care se stropesc apoi covoarele de la fiecare intrare. 

Articolul continua dupa recomandari

Copiii trebuie să păşească pe aceste covoare, apoi merg la cabinetul medical unde se face triajul. Cei care au simptome de gripă sau de viroză sunt trimişi acasă. În şcolile din Iaşi, 300 de cutii cu măşti, mănuşi şi substanţe dezinfectante au fost până acum distribuite. 

În ciuda acestor măsuri, virusul continuă să se răspândească. În toată ţara sunt 32 de şcoli unde cursurile au fost suspendate. Trei şcoli din județele Argeș, Giurgiu şi Neamţ sunt închise integral. 

Iar în București, Cluj, Iași, Ilfov, Olt şi Sibiu cursurile au fost suspendate parţial. Afectaţi sunt aproape 3.500 de elevi, iar bilanţul negru creşte de la o zi la alta. 

Până acum, 14 români au fost ucişi de gripă. Ultima victimă este o femeie în vârstă de 90 de ani, nevaccinată, din judeţul Mureş.