Salamul de Sibiu, brânza de burduf în coajă de brad sau palinca de Sălaj. Sunt doar câteva dintre produsele româneşti sărbătorite astăzi, în Sibiu. Românii din diaspora au făcut topul preparatelor cărora le duc dorul. Producătorii le-au prezentat o aplicaţie cu ajutorul căreia pot face diferenţa între un produs autentic şi unul contrafăcut.

Muzeul etnografic din Sibiu a fost, astăzi, raiul gurmanzilor. Cele mai renumite branduri româneşti oferă arome şi gusturi nebănuite. Cum ar fi aceste biluţe din brânză de burduf pudrate cu mentă, lavandă sau fructe de pădure. Rostogolite bine în miere sunt un deliciu.  

Articolul continua dupa recomandari

O altă specialitate, brânza de Ţaga, este apreciată şi dincolo de graniţele ţării. Mario locuieşte în Montreal şi spune că nimic nu se compară cu produsul autentic românesc. 

De la Ziua produsului românesc nu putea lipsi salamul de Sibiu. Are o tradiţie de 100 de ani. Afumat şi uscat cel puţin două luni, preparatul alină în special dorul de casă al românilor din Italia şi Spania, unde este intens promovat 

Peste 700 de produse româneşti atestate pot fi găsite mai uşor graţie unei aplicaţii pe telefon. Catalogul Produselor Alimentare Certificate vine cu o hartă a producătorilor şi cu siguranţa că ceea ce cumpărăm este verificat. 

Daniel Ifrim, director IT Ministerul Agriculturii: Dacă ne dorim să degustăm telemeaua de Sibiu şi suntem în această locaţie, putem să căutăm în baza unui cuvânt anume şi să ne deplasăm până la poarta producătorului pentru a degusta. Îl putem suna

În întreaga lume, România are cinci produse tradiţionale protejate, printre ele telemeaua de Ibănești, scrumbia afumată de Dunăre sau Magiunul de Topoloveni.