Românii nu au luat în serios măsurile luate de autorităţi. Prima noapte de carantină, primele amenzi pentru ieşirea nejustificată din casă! La orele 22.00, aseară, a intrat în vigoare Ordonanţa Militară numărul 2 care interzice părăsirea locuinţei fără un motiv întemeiat! Şi fără documente care să justifice deplasarea.

Poliția din Gorj, mesaj prin megafon - Respectaţi toate recomandările autorităţilor! Staţi în casă! Ieşiţi din locuinţe doar pentru a merge la serviciu sau pentru urgenţe! Suntem aici pentru sănătatea dumneavoastră!

Articolul continua dupa recomandari

Este mesajul pe care aproape toţi românii l-au auzit în prima noapte de restricţii. Echipaje de poliţie sau de jandarmi au patrulat continuu pe străzi.

Cei care au ieşit după ora 22 au fost opriţi imediat pentru controlul actelor. Cine nu au putut motiva deplasarea a primit amendă de cel puţin 100 de lei.

Propunerea de a scoate armata pe străzi devine de mâine realitate. Mai ales după ce mulţi au dovedit că inconştinţa nu are limite.

Tot după ora 22 și tot în trafic, polițiștii au depistat un tânăr care ar fi trebuit să fie în izolare. El era, în schimb, la plimbare cu un prieten. Acum amândoi vor ajunge într-un centru de carantină pentru următoarele două săptămâni.

În doar câteva ore, alte două persoane din Gorj care ar fi trebuit să rămână în izolare au fost găsite pe stradă. După ce au primit amendă, au fost conduse într-un centru de carantină.

În Bucureşti şi în Ilfov, cei mai mulți dintre șoferi veneau de la serviciu şi aveau adeverinţe de la angajatori.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliţia Română - Aceste acţiuni sunt la nivel naţional începând de astăzi pe toată perioada menţinerii acestor restricţii.

Aseară, doar în Capitală, poliţiştii au dat 188 de amenzi în valoare de peste 234 de mii de lei celor care au ieșit.

Sancțiunile sunt între 100 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 70.000 de lei în cazul persoane juridice.