Trei românce care îngrijeau o bătrână din Catania au furat 300.000 de euro din conturile femeii, după ce s-au folosit de influenţa pe care o aveau asupra acesteia.

Bătrâna, care dezvoltase unele probleme mintale după ce a căzut şi s-a lovit la cap, devenise aproape dependentă de cele 3 românce, care o influenţau constat în deciziile sale şi îndepărtau de ea membrii familiei.

Articolul continua dupa recomandari

Trei românce în arest la domiciliu, după ce au golit contul bancar al bătrânei pe care o îngrijeau

Potrivit anchetatorilor italieni, citaţi de siciliaogginotizie.it, cele trei românce au fost arestate la domiciliu, după ce au golit contul bancar al unei bătrâne din Catania, folosinduse de influenţa pe care acestea o aveau asupra ei.

Concret, româncele, (cu iniţialele F.C., F.A.C. e F.L.E) o mamă și cele două fiice ale sale, folosindu-se de starea de vulnerabilitate a bătrânei, au convins-o să efectueze mai multe transferuri bancare și au obținut, de asemenea, avantaje personale.

Anchetatorii precizează că, dacă bătrâna ar fi fost capabilă să înțeleagă și să se opună româncelor, probabil că nu ar fi făcut toate astea.

Româncele au reuşit să o facă pe bătrână să le transfere 300.000 de euro începând din 2017 şi până la sfârșitul anului 2018.

O rudă a bătrânei a alertat Poliţia, după ce i-a fost interzis accesul în casă

O rudă a bătrânei, care a venit în vizită la ea, a anunţat Poliţia, după ce româncele i-au spus că bătrâna nu mai doreşte să o vadă niciodată. Bănunind că se întâmplă ceva ilegal, femeia s-a dus glonţ la poliţişti.

Bătrâna părăsea rareori casa, iar când o făcea, era întotdeauna însoţită de cele 3 românce şi aproape întotdeauna când ieşeau din casă drumul ducea la bancă.

Cele trei românce, mamă şi fiice, au fost supuse măsurii preventive de arest la domiciliu, şi puse la dispoziţia Autorității Judiciare.