Viorel Loghin este specializat în sudura în argon. În 2016 a făcut un curs de calificare iar în momentul de faţă este printre puţinii sudori specializaţi în această tehnică. Iar când nu este la serviciu, e în atelier. Pentru că, din dorinţa de a o aduce la rang de artă, a început să confecţioneze tot felul de machete.

Conceptul de handmade steel e foarte la modă în Statele Unite dar puţin cunoscut la noi. De altfel, Viorel Loghin a învăţat ce şi cum să facă de pe Internet.

Articolul continua dupa recomandari

VIOREL LOGHIN: artist: Avem o mască de sudură făcută din şaibe, lanţuri. Am vrut să o postez pe atelier. Cam asta mă reprezintă. Este printre primele lucrări de când m-am apucat să fac handmade cu metale.

De la o mască de sudor mică, a ajuns în scurt timp să creeze figurine în mărime naturală.

Supereroul din table, şuruburi, holşuruburi şi chiar tacâmuri este pentru Viorel ce a fost David pentru Michelangelo. Opera lui de artă. Şi pentru a-l face cât mai vizibil, l-a expus într-un centru comercial din Bucureşti. Însă, nu vrea să se mulţumească cu atât. În viitor, şi-ar dori să realizeze adevărate sculpturi în metal şi să le facă cunoscute în întreaga lume.