Timiş - Rezultate Bacalaureat 2018: Edu.ro afișează mediile la Bac pentru cei 4434 de candidați din acest județ. Notele sunt anunțate simultan în toată țara, pe 4 iulie.

Consultă listele cu rezultatele la Bacalaureat 2018 în Timiş pe bacalaureat.edu.ro. Conform regulamentului, notele sunt disponibile pe 4 iulie, până în ora 12.00.

Articolul continua dupa recomandari

Timiş - Rezultate la Bacalaureat 2018 pe edu.ro

Rezultatele la Bac 2018 pentru elevii din Timiş conțin notele la probele scrise, media generală la Bac și calificativul final: reușit/respins. Candidații din județ au dat examenul din prima sesiune la 59 de licee.

Candidații din Timiş care nu au acces la Internet pot cosulta rezultatele la Bacalaureat 2018 și la avizierul liceelor. Tabelele cu mediile sunt afișate simultan cu cele de pe bacalaureat.edu.ro.

Cum au fost calculate rezultatele la Bac 2018 în Timiş

Ca și în cazul candidaților din toată țara, media generală a fost calculată pentru fiecare elev din Timiş care a luat cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă.

Potrivit Ministerului Educației, media generală a fost calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Candidații din Timiş care nu au promovat la una sau mai multe probe scrise sau care au lipsit ori au fost eliminați din examen nu au media generală la Bacalaureat calculată.

Ce urmează după ce sunt afișate rezultatele la Bacalaureat 2018 în Timiş

Candidații din Timiş care au promovat prima sesiune de Bac se pot orienta către facultate. Cei care au picat examenul, în schimb, pot încerca mărirea notei. Contestațiile la Bac 2018 se depun pe 4 iulie între orele 12.00 - 16.00, la fiecare dintre cele 59 de licee din județ. Rezultatele finale la Bacalaureat 2018 în Timiş vor fi afișate pe 9 iulie.

Candidații care nu au șanse nici la contestații, pot încerca la a doua sesiune din acest an, care, conform calendarului la Bac 2018, are loc în august - septembrie.