Rezultate Bacalaureat 2018. Dacă puţin peste o sută de candidaţi s-au bucurat de medii de 10 pe linie, la polul opus s-au aflat elevii din 12 de licee care nu au obţinut note de trecere.

Edu.ro a afişat astăzi, pe 4 iulie, notele înainte de contestaţii, obţinute de absolvenţii de liceu la examenul maturităţii.

Articolul continua dupa recomandari

Zeci de licee, rata de promovare zero la Bacalaureat 2018

Dintre cei peste 130 de mii de candidaţi de la Bacalaureat 2018 care şi-au primit notele, elevii din 30 de licee din ţară nu au reuşit să obţină nicio notă de trecere.

Doar la Constanţa, sunt şapte licee care au înregistrat promovabilitate zero: Colegiul Dobrogea din Castelu, Liceul Omnia, Liceul Tehnologic Ciobanu, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din localitatea Mihai Viteazul, Liceul Tehnologic din Nicolae Bălcescu, Liceul Tehnologic Deleni, Liceul Tehnologic din Lumina.

La polul opus, au fost 104 de elevi care au obţinut note de 10 pe linie, cele mai multe înregistrându-se în Bucureşti - 17. 

În topul județelor cu cea mai mare rată de promovare, unde s-au obţinut cele mai bune rezultatele la Bacalaureat 2018, sunt Cluj, Iași şi Brăila, faţă de anul trecut, când primele locuri au fost ocupate de Bacău, Sibiu și Iași.

În ultimii doi ani aceleași, județele cu cele mai slabe rezultate la examenul de bacalaureat au fost Ilfov, Giurgiu și Teleorman.