Hunedoara - Rezultate Bacalaureat 2018: Edu.ro afișează mediile la Bac pentru cei peste 2900 de candidați din acest județ. Notele sunt anunțate simultan în toată țara, pe 4 iulie.

Consultă listele cu rezultatele la Bacalaureat 2018 în Harghita pe bacalaureat.edu.ro. Conform regulamentului, notele sunt disponibile pe 4 iulie, până în ora 12.00.

Articolul continua dupa recomandari

Hunedoara - Rezultate la Bacalaureat 2018 pe edu.ro

Rezultatele la Bac 2018 pentru elevii din Hunedoara conțin notele la probele scrise, media generală la Bac și calificativul final: reușit/respins. Candidații din județ au dat examenul din prima sesiune la 44 de licee.

Candidații din Hunedoara care nu au acces la Internet pot cosulta rezultatele la Bacalaureat 2018 și la avizierul liceelor. Tabelele cu mediile sunt afișate simultan cu cele de pe bacalaureat.edu.ro.

Cum au fost calculate rezultatele la Bac 2018 în Hunedoara

Ca și în cazul candidaților din toată țara, media generală a fost calculată pentru fiecare elev din Hunedoara care a luat cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă.

Potrivit Ministerului Educației, media generală a fost calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Candidații din Hunedoara care nu au promovat la una sau mai multe probe scrise sau care au lipsit ori au fost eliminați din examen nu au media generală la Bacalaureat calculată.

Ce urmează după ce sunt afișate rezultatele la Bacalaureat 2018 în Hunedoara

Candidații din Hunedoara care au promovat prima sesiune de Bac se pot orienta către facultate. Cei care au picat examenul, în schimb, pot încerca mărirea notei.

Contestațiile la Bac 2018 se depun pe 4 iulie între orele 12.00 - 16.00, la fiecare dintre cele 44 de licee din județ. Rezultatele finale la Bacalaureat 2018 în Hunedoara vor fi afișate pe 9 iulie.

Candidații care nu au șanse nici la contestații, pot încerca la a doua sesiune din acest an, care, conform calendarului la Bac 2018, are loc în august - septembrie.