Rezultate Bac 2018: Emoții mari pentru elevii care au susținut examenul de Bacalaureat din acest an. Edu.ro publică notele și mediile generale obținute la probele scrise de la Bacalaureat 2018 miercuri, 4 iulie.

Primele rezultate Bac 2018 vor fi afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar și pe site-ul observator.tv, miercuri până la ora 12:00.

Articolul continua dupa recomandari

Cei care nu au acces la Internet pot consulta notele și mediile generale la Bac la avizierul unității de învățământ unde au susținut probele scrise la Bac.

Cei aproape 140 de mii de candidaţi primesc notele pentru probele scrise susţinute în iunie, dar şi o medie generală.

Media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat reprezintă media notelor la probele scrise calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire.

Aceasta medie este foarte importantă pentru cei care doresc să dea la facultate, mai ales la acele instituții de învățământ superior la care nu se dă examen de admitere.

Potrivit unui clasament realizat de QS University Rankings: EECA 2018, cele mai căutate universități din România, în anul 2018, sunt Universitatea din București, urmată de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Iată top 10 cele mai dorite facultăți din România:

1. Universitatea București

2. Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca

3. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

4. Universitatea de Vest din Timișoara

5. Academia de Studii Economice București (ASE) 

6. Universitatea tehnică Gheorghe Asachi din Iași

7. Universitatea Politehnica din București

8. Universitatea Politehnica din Timișoara

9. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

10. Universitatea din Sibiu.