Rezultate Bac 2018 Călărași. Edu.ro anunţă astăzi notele pentru cei 1700 de candidaţi din acest judeţ care au dat examenul de Bacalaureat. Mediile sunt afişate pe 4 iulie pe www.observator.tv şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

(Actualizare): Rata de promovare a examenului de bacalaureat în județul Călăraşi, înainte de contestaţii, este de 49,4 la sută.

Articolul continua dupa recomandari

Conform rezutatelor publicate de Ministerul Educaţiei, din cei aproape 1600 de candidaţi înscrişi în această sesiune la examenul de bacalaureat în judeţul Călăraşi doar 771 au reuşit să obţină medii peste 6.

Doi dintre candidaţi au reuşit să obţină media maximă, fiind vorba despre absolvenţi ai unor licee teoretice din municipiul Călăraşi, respectiv Olteniţa.

La liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” din Dragalina doar un candidat a reuşit să ia bacalaureatul cu media 6,66. Tot un candidat a reuşit să ia examenul şi la Liceul Tehnlogic „Ion Ghica” din Olteniţa.

Rezultate Bac 2018 în Călărași pe Edu.ro

Conform edu.ro, rezultatele la Bac 2018 în Călărași sunt publicate AICI.

Rezultate Bac 2018 în Călărași sunt anunţate pe 4 iulie, până în ora 12.00. În acelaşi timp, sunt afişate şi la avizierele celor 14 de licee şi colegii naţionale din judeţ unde candidaţii au susţinut examenul.

Notele obținute de elevi la Bac 2018 sunt pentru următoarele probele scrise:

- proba scrisă la română din 25 iunie

- proba scrisă la limba maternă, din 26 iunie

- proba obligatorie a profilului, din 27 iunie: matematică pentru profil real şi istorie pentru profil umanist

- proba la alegere a profilului: anatomie, biologie, geografie, fizică, chimie, informatică, economie, logică, psihologie.

De asemenea, elevii din Călărași primesc şi o medie generală la probele susţinute. Pentru a promova, elevii trebuie să obțină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă, iar media generală să fioe cel puţin 6.

Candidaţii care au promovat Bacalaureatul vor primi calificativul REUŞIT, iar cei care nu l-au trecut vor fi declaraţi RESPINŞI.

Candidaţii înscrişi în Calarasi care aşteaptă rezultatele la Bac 2018Vezi 2 imagini în Galerie

Contestaţii după rezultate la Bacalaureat 2018 în Călărași

Potrivit Ministerului Educaţiei, candidaţii din Călărași care au picat examenul în urma afişării primelor rezultate la Bac 2018, mai au o şansă, la contestaţii. La fel şi elevii care au trecut examenul, dar sunt nemulţumiţi de notele obţinute.

Contestaţiile la Bacalaureat 2018 trebuie înaintate de candidaţii din judeţ în ziua în care au fost publicate rezultatele, adică pe 4 iulie, între orele 12.00 - 16.00.

Cererile sunt depuse la liceele unde fiecare elev a susţinut probele scrise de la Bac 2018.

Rezultate la Bac 2018 în Călărași pe licee

Cele 14 licee şi colegii naţionale din Călărași unde s-au susţinut probele la prima sesiune de Bacalaureat se află în 5 localităţi ale judeţului. Iată lista centrelor de examen:

COLEGIUL "STEFAN BANULESCU" CALARASI

COLEGIUL AGRICOL "SANDU ALDEA" CALARASI

COLEGIUL ECONOMIC CALARASI

COLEGIUL NATIONAL "BARBU STIRBEI" CALARASI

LICEUL "ALEXANDRU ODOBESCU" LEHLIU GARA LICEUL "DANUBIUS" CALARASI

LICEUL TEHNOLOGIC "DAN MATEESCU" CALARASI

LICEUL TEHNOLOGIC "DUILIU ZAMFIRESCU" DRAGALINA

LICEUL TEHNOLOGIC "ION GHICA" OLTENITA

LICEUL TEHNOLOGIC "NICOLAE BALCESCU" OLTENITA

LICEUL TEHNOLOGIC DE TRANSPORTURI AUTO CALARASI

LICEUL TEHNOLOGIC NR.1 BORCEA

LICEUL TEHNOLOGIC NR.1 FUNDULEA

LICEUL TEORETIC "MIHAI EMINESCU" CALARASI

LICEUL TEORETIC "NEAGOE BASARAB" OLTENITA

Rezultate finale la Bacalaureat 2018 în Călărași

Cei care au depus contestaţii vor avea de aşteptat soluţionarea cererilor. Conform calendarului la Bacalareat, lucrările lor sunt recorectate în perioada 5 - 8 iulie. Ei vor primi rezultatele finale la Bac 2018 în ziua de 9 iulie, foarte probabil, în jurul orelor 11.30 - 12.00.

Potrivit rezultatelor la Bacalaureat 2017 în Călărași, anul trecut, rata de promovabilitate a fost astfel de 62.23% în acest județ. Un singur candidat din județul Călărași a luat examenul de Bacalaureat 2017 cu media 10.