Doi tineri din Iaşi au transformat reţetele bunicii într-o afacere de succes. Au deschis o cofetărie, unde cornuleţele şi sărăţelele sunt vedete. Recent, au primit şi atestat pentru produse tradiţionale. 

Gustul cornuleţelor cu nucă sau cu rahat, proaspăt scoase din cuptor, te poartă imediat în anii copilăriei. Făcute doar cu ingrediente naturale, într-o cofetărie din Iaşi, aceste dulciuri îţi reamintesc de gustul bunătăţilor făcute în casă, de bunica. Secretul reţetei este borşul de putină care face aluatul mai fraged.

Articolul continua dupa recomandari

Aluatul se lasă la dospit jumătate de oră, apoi cornuleţele mai trebuie să stea doar 15 minute în cuptor.

Sărățelele cu telemea sau caşcaval sunt, de asemenea, o gustare ca la bunica acasă. Cofetăria cu prăjituri de casă a fost deschisă în urmă cu trei ani.

AURELIA PĂNICĂ, administrator: Am inceput cu dulciuri in casa și erau apreciate și am zis sa facem pt toată lumea. Venea cererea că s-au săturat de dulciuri din comerț și vor că prăjitură sa aibă gustul de acasă.

Cornuleţele şi sărăţelele au primit recent şi atestat de produse tradiționale. Un motiv în plus ca pofiticioşii care vor să simtă gustul copilăriei să treacă zilnic pragul cofetăriei.

DANIEL PĂNICĂ, administrator: Creștere a fost.peste 100% de când am început.

Statisticile arată că 72 la sută dintre români preferă dulciurile preparate în casă pentru că le considera mai sănătoase. În țară noastră, au fost atestate tradițional din 2014 şi până acum 40 de produse de cofetărie şi patiserie.