În sezonul conservelor, gospodinele ne surprind cu reţete inedite de dulceaţă. Din ardei iute, dovlecel sau ceapă roşie, pregătesc delicatese numai bune de îndulcit gerul de la iarnă. Dulceaţa din legume nu se consumă doar la desert, ci este şi o garnitură perfectă pentru carne.

Pe tarabele din piaţă, stau aliniate borcanele cu dulceaţă de dovlecei şi gogonele, de mentă sau de ardei. Dovadă că doar imaginaţia e limita când vine vorba de conservele pentru iarnă.

Articolul continua dupa recomandari

Însă necesită mult timp şi multă răbdare. Dacă nu este fiartă suficient, dulceaţa de ardei va fi foarte iute. Este doar unul dintre trucurile care asigură un gust perfect echilibrat.

Cei care pregătesc dulceaţă de legume fac şi economie. Un kilogram de dovlecei-zucchini costă 3,5 lei, aproape jumătate din preţul unui kilogram de vişine, spre exemplu.

Economică este şi dulceaţa cu ceapă roşie şi cu must, o reţetă care provine din Banat. Ca să îşi piardă din aroma înţepătoare, ceapa trebuie să stea douăzeci de minute în apă cu gheaţă. Fiartă apoi în tuci, capătă o savoare aparte.

În pieţele din Capitală, un borcan cu dulceaţă de ardei iute costă 10 lei, iar unul cu zucchini - 8 lei.