Mai nou, restaurantele îşi schimbă săptămânal meniurile! Asta datorită şefilor, care vor să profite de toate ingredientele de sezon. Iar acum, primăvara, folosesc verdeţuri din plin. Majoritatea clienţilor se bucură că pot mânca şi mai sănătos.

Supă de urzici şi cartofi sau, pe scurt, o porţie de sănătate. Chef Jakob Hausmann a introdus reţeta în meniul. de primăvară. Căci da, şi el ţine cont de sezon. Doritorii trebuie însă să se grăbească. Preparatul poate fi comandat doar două săptămâni.

Articolul continua dupa recomandari

Jakob Hausmann, bucătar: Avem şi de la zi la zi. În funcţie de specialităţile pe care ni le prezintă furnizorii noştri. Depinde de variantele pe care le avem, aşa putem să schimbăm mult mai des. Acum este timpul pentru leurdă, urzici, spanac, ştevie. Este şi timpul postului.

În general, în acest restaurant meniul se schimbă săptămână de săptămână. Iar verdeţurile sunt vedetele momentului. Salata de primăvară cu tofu, spanacul cu ciuperci ori supa de linte cu inele de ceapă. Iar dacă vreţi şi desert, vă invităm la un tort de morcovi. În bucătărie, chefii improvizează şi integrează verdeţurile în orice reţetă. 

Alt restaurant din Bucureşti, alt meniu care se schimbă săptămânal. Aici, toate ingredientele sunt aduse de la producătorii locali. Fructele şi legumele, din Snagov, iar carnea, de la fermele mici din Braşov. Pentru că românii au prins gustul preparatelor bio, vânzările s-au dublat.

Alexandru Vlăduţă, bucătar: Astăzi găsim spanac foarte ok, nu are rost să luăm la iarnă. O să mai aduăgăm nişte salate şi nişte preparate pe bază de ierburi. De exemplu. o să avem mai multe feluri de paste cu verdeţuri, supă de leurdă.

O salată cu legume de sezon costă 35 de lei, o supă în jur de 20 de lei, iar desertul poate ajunge la 25 de lei.