Câţiva gândaci nepoftiţi au pus lacătul pe uşa unui restaurant din Galaţi, ce aparţine unui important lanţ naţional de tip fast-food. Insectele au fost filmate în timp ce se plimbau nestingerite pe tejgheaua unde clienţii de obicei mănâncă. Imaginile au ajuns pe o reţea de socializare şi au stârnit revoltă, dar au generat şi un control fulger al mai multor insituţii de specialitate, care au decis închiderea localului şi o amendă usturătoare.

Imaginile cu insectele care se plimbă pe masă au fost surprinse de unul dintre clienţi. Omul a urcat apoi filmuleţul pe Facebook şi a strânit un val de revoltă. Restaurantul e amplasat în centrul oraşului Galaţi.

Articolul continua dupa recomandari

La scurt timp după postarea clipului, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor s-au autosesizat şi au trimis echipe.

CARMEN STROIA, DIRECTORUL DSV GALAŢI: Procedăm de urgenţă la verificarea datelor din obiectivele respective, din unităţile respective, cu tot ce înseamnă autorizare şi verificare de respectare de lanţ de siguranţă alimentară.

La finalul controlului, inspectorii au dispus închiderea pentru şase luni a restaurantului după ce au găsit colonii de gândaci morţi şi vii, dar şi probleme la materia primă folosită în bucătării. S-a dat şi o amendă în valoare de 10.000 de lei. Între timp, în local a început curăţenia generală.

Abia când toate problemele vor fi rezolvate reprezentanţii restaurantului vor putea cere redeschiderea localului.