Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00.

Bugetul necesar pentru organizarea și desfășurarea referendumului național pentru revizuirea Constituției este de 163,712 milioane de lei (peste 35 de milioane de euro).

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, imprimarea buletinelor de vot se va face de către Monitorul Oficial, ştampilele cu textul "votat" vor fi realizate de Monetăria Statului, iar confecţionarea timbrelor autocolante vor fi realizate de către Imprimeria Naţională.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Astfel, se înlocuieşte sintagma "între soţi" cu "un bărbat şi o femeie".

Referendumul pentru familie, programat pe 6 şi 7 octombrie 2018, va începe la ora 7 dimineaţa, odată cu deschiderea secţiilor de votare, iar toţi cetăţenii români îşi pot exprima opţiunea până la închiderea secţiilor de votare la ora 21.