Tragedie pe o cale ferată din oraşul Voluntari. Un tânăr de 18 ani a murit lovit de tren, în timp ce vorbea la telefon. Zona este frecventată de elevii care locuiesc în cartier. Ajung pe linia ferată printr-un gang, pe care oamenii îl vor închis de ani de zile, tocmai pentru că e periculos.

Tânărul de 18 ani era lângă calea ferată, împreună cu două prietene. Obişnuiau să îşi petreacă timpul aici. Chiar sub ochii fetelor, locomotiva l-a lovit pe adolescent. 

Articolul continua dupa recomandari

Tânărul din Voluntari a fost lovit de tren în faţa unor colege

Ionuţ nu a auzit trenul care s-a apropiat cu viteză pentru că vorbea la telefon şi avea căştile în urechi.

Băiatul nu a avut nicio şansă. Locul în care şi-a pierdut viaţa este frecventat de copiii din zonă, care nu realizează pericolul la care se expun.  

Un mecanic de tren spune că "tinerii de obicei stau liniştiţi, în banca lor, dar parcă totuşi stau prea aproape de calea ferată. Şi curentul de la tren, adică pot zbura pietre. Nu au teamă, nu au frică, nu ştiu! Totuşi sunt 500 de tone la 160 de kilometri pe oră". 

Florin Pandele solicită la CFR astuparea gangului din zona în care tânărul a fost lovit de tren

O alee îngustă printre două garduri înalte duce direct la calea ferată. Niciun panou nu te avertizează că la capătul culoarului există riscul unei tragedii. 

Totuşi, în urma reclamaţiilor primite, edilul oraşului Voluntari a făcut solicitări pentru restricţionarea accesului în zonă. 

Florin Pandele, primar Voluntari: Gangul respectiv, s-a solicitat la CFR să primim aprobarea să fie astupat 

Rodrigo Maxim, preşedinte FSTFR: Nu se respectă zona de siguranţă a căii ferate. În această zonă, la 20 de metri a axului căii ferate, e interzis accesul persoanelor străine  

Locul în care a murit Ionuţ s-a umplut astăzi de flori şi lumânări.