Este scandal la Loteria Română după ce mai mulţi români s-au plâns că au cumpărat bilete pentru o extragere care nu a mai avut loc. Cu toate astea au plătit preţ dublu. Oamenii acuză că au fost înşelaţi, iar mulţi anunţă că au plângeri la Protecţia Consumatorilor şi intenţionează chiar să dea Loteria în judecată. Jucătorii spun că reprezetanţii instituţiei au anulat a doua extragere de Revelion fără să anunţe acest lucru. 

Scandalul a pornit în seara de Anul Nou, când jucătorii de loto aşteptau două extrageri pentru acelaşi bilet cumpărat. Variantele au costat dublu faţă de restul anului.

Articolul continua dupa recomandari

Mulţi au spus că merită să-şi încerce norocul, mai ales că aveau două şanse pentru a nimeri numerele câştigătoare. Doar că reprezentanţii Loteriei au făcut o singură extragere.

”A fost acum cateva zile extragere dublă, dar a fost doar una. De obicei erau doua si am dat 10 lei, m-a pacalit cu 5 lei”, spune un jucător.

”Nu mai joc. De acum încolo, nu mai joc niciodată! M-am supărat. Ne-a minţit că face două extrageri şi au făcut doar una”, declară un alt jucător.

Ce spun operatorii

Decizia luată de Loteria Română i-a surprins şi pe operatorii de la ghişee.

”Nu au zis nimic. Au trecut mai departe! Nici, nici. Deci aşa ni s-a spus şi nouă. Nimic! Noi fiind convinşi că sunt două extrageri”, spune un operator la casierie.

Val de plângeri

Jucătorii împătimiţi au umplut de reclamaţii pagina de Facebook a Loteriei Române. Unde au anunţat că au sesizat Protecţia Consumatorilor. Alţii scriu că au apelat la avocaţi, pentru a da în judecată Loteria.

CRISTIAN POPESCU, avocat: Dacă vorbim de oameni foarte multi care se grupeaza in asocieri sa dovedeasca ca sunt prejudiciati, cu ajutorul unei Instante de Judecata, lucrurile se complica foarte mult. Consecinta este una dramatica fata de loterie si de statul roman, extrem de paguboasa de natura imaginii si a sigurantei

Reacția Loteriei Române

Reprezentanţii Loteriei spun că nu au comunicat în niciun moment că Tragerile Speciale de Anul nou vor fi duble.

Preţul în cazul fiecăruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I a fost mai mare decât în cazul tragerilor obişnuite din raţiuni comerciale, pentru a genera fonduri de câstiguri mai atractive.

La extragerea de Revelion, cel mai mare premiu câştigat a fost de 213 mii de lei. Banii au ajuns la un jucător din Covasna.