Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Argeş au acționat în cadrul unei verificări fulger pentru modul de organizare a pazei la unele obiective. Agenții au verificat 14 obiective, la 3 dintre acestea constatându-se deficienţe privind întocmirea analizei de risc la securitatea fizică sau asigurarea conformității sistemelor de securitate.

Într-unul din cazuri, un paznic n-avea nici cea mai vagă idee despre ce ar trebui să facă în cazul în care hoții ar lovi locația respectivă.

Articolul continua dupa recomandari

Razie printre paznicii din Argeș

La unul dintre obiective a fost constatată o deficienţă majoră, fiind aplicată o sancțiune contravențională, pentru faptul că agentul de pază nu cunoaște punctele vulnerabile din perimentrul obiectivului, neputând preveni producerea oricăror fapte de natură sa aducă prejudiciu unității păzite, situată pe raza municipiului Pitești.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.