Răsturnare de situaţie în cazul celor trei fetiţe intoxicate grav cu un insecticid folosit pentru deparazitarea oilor. Tatăl lor spune că fetele s-au spălat singure pe cap cu soluţia otrăvitoare. Asta deşi mama a recunoscut ieri că ea le-a pus vieţile în pericol. Poliţia şi Protecţia Copilului fac anchete în acest caz. Din fericire, fetiţa de 8 ani afectată cel mai grav a ieşit din comă.

În faţa spitalului unde cele trei fiice ale sale au ajuns în stare gravă, tatăl lor ne-a mărturisit că fetele au folosit otrava fără ştirea nimănui. 

Articolul continua dupa recomandari

Tatăl fetelor o apără pe mama fetelor în faţa anchetatorilor

Vasile Bârta, tatăl fetelor: Fetele au fost acasă, au găsit o soluţie undeva, au pus-o în apă, şi ele s-au făcut pe cap prima dată, apoi mama le-a făcut baie

Însă mama recunoştea ieri că ea a preparat soluţia toxică. 

Floarea Bârta, mama fetelor: Am folosit nişte soluţie, am făcut-o cu apă, am crezut că nu o fac prea tare, ele se tot scărpinau pe cap

Potrivit unor surse din interiorul anchetei, bunica fetelor ar fi sfătuit-o pe mamă să le spele cu soluţie pentru deparazitarea oilor, pentru a le scăpa de păduchi.

Pentru a stabili ce s-a întâmplat, Protecţia Copilului s-a autosesizat. Dacă se va dovedi că au fost neglijenţi, părinţii riscă să-şi piardă fiicele.

Mama fetelor are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Una dintre cele trei surori, în vârstă de 8 ani, a ajuns în comă la spital. Substanţa este extrem de toxică pentru oameni. 

Călin Gherman, profesor Parazitologie Medicină Veterinară: Este o soluţie eficace pentru purici, râie şi păduchi, dar strict pentru animalele de fermă

Faptul că există antidot le-a salvat viaţa celor trei fetiţe. Medicii le-au administrat substanţa care a anulat efectul insecticidului. 

Daniela Drăghici, medic primar Pediatrie: Toate trei fetele sunt cu stare generală bună, inclusiv fetiţa de 8 ani care iniţial a necesitat măsuri de terapie intensivă 

În următoarele zile, copilele se vor întoarce acasă. Iar medicii dau asigurări că se vor recupera complet, fără sechele. Mama lor are însă dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.