Procurorul general al României, Augustin Lazar, a declarat că expertiza tehnică a maşinii patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, arată că aceasta nu avea probleme de direcţie şi de frână înainte de accident. El a precizat că expertizele tehnică şi criminalistică au fost finalizate, acestea au concluzii relevante privind mecanismul producerii accidentului, iar cel mai probabil săptămâna viitoare, procurorul va putea stabili care au fost circumstanţele producerii acestuia.

“Cele două rapoarte ne dau concluzii relevante privind mecanismul producerii evenimentului şi, pe baza coroborarii cu alte probe care se află în cauză, se va putea da o soluţie cu referire la circumstanţele producerii evenimentului rutier, accident, sinucidere. Procurorul va face o evaluare a acestor probe. (…) Din raportul de expertiză tehnică rezultă că probleme de direcţie şi frână au fost ulterioare impactului”, a declarat procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Articolul continua dupa recomandari

Lazăr a adăugat că celelalte probe depuse la dosar vor fi coroborate cu concluziile raportului de expertiză şi în soluţie vor fi avute în vedere toate aspectele.

Purtătorul de cuvânt al Parchetul instanţei supreme, Gabriela Ştefan, a declarat că expertiza tehnică a autoturismului implicat în accidentul în care şi-a pierdut viaţa patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost finalizată, la fel şi expertiza criminalistică, ambele fiind analizate în prezent de procurorii instanţei supreme.