Sute de oameni s-au strâns la Râşnov, însă nu pentru grătare sau petreceri, ci pentru a alerga. Şi nu oricum, ci în semn de omagiu pentru figurile marcante din trecutul românilor. A fost a opta ediţie a "Maratonului Zăpezii" de aici, iar pe lângă doza de sport, participanţii au avut parte şi de peisaje de poveste. 

Cu mic, cu mare, alergătorii s-au aliniat la start, cu emoţii.

Articolul continua dupa recomandari

Locul de desfășurare al competiției este unul cu peisaje de vis. Zona istorică și turistică a Râșnovului. Maratonul Zăpezii Râşnov a ajuns la a opta ediţie, iar cursa din acest an stă sub semnul istoriei. Şi a fost una prin care s-a dorit omagierea personalităţilor marcante din trecutul românilor.

Ilie Roşu iniţiator al maratonului: Acestă competiţie s-a născut dintr-un vis, împreună cu doi colegi de-ai mei am alergat în 6 luni pe 6 continente. Am vrut să facem şi cel de-al 7-lea continent, Antarctica ,n-am reuşit şi am iniţiat acest maraton şi am adus Antarctica aici.

Participantii au alergat în două probe: Cursa Populară de copii, pe o lungime de 1500 de metri și maratonul de 40 de kilometri.

Evenimentul a fost organizat de asociaţia Club Sportiv Eco-Alpin, în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Consiliul Județean Brașov.