După aproape 70 de ani de la moartea sa, rămăşiţele Regelui Carol al II-lea vor fi transferate în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş! În acelaşi loc au fost înmormântaţi Regele Mihai şi Regina Ana. Familia Regală a României intenţionează să aducă în necropolă şi osemintele Reginei-Mamă Elena de Elveţia, dar şi pe cele ale Principelui Mircea.

Sunt 66 de ani de la moartea Regelui Carol al II-lea, prilej cu care, pe 9 Martie, la Curtea de Argeş se pregăteşte o ceremonie religioasă importantă pentru familia regală.

Articolul continua dupa recomandari

Ps Calinic, Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel: E vorba de o reînhumare, de a aduce Regele Carol al II-lea de la Capela unde este depus de 16 ani, se va aduce în această nouă necropolă regală din cadrul Catedralei Arhiepiscopale.

Adică alături de fiul său, Regele Mihai I al României. Vor fi oficiate două slujbe, una în vechea Mănăstire Curtea de Argeş, unde au fost înmormântaţi primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria şi Ferdinand şi apoi o altă ceremonie, în noua necropolă Regală finalizată în 2016, când a murit Regina Ana.

IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeş şi Muscel: Se va face slujba potrivită acestui moment, e vorba de 9 martie, la ora 12. Va participa bineînţeles Familia Regală.

Ştefan Dumitrache, istoric şi directorul Muzeului Municipal Curtea de Argeş: Este firesc ca un rege să îşi ducă somnul de veci în condiţii corespunzătoare cu rangul pe care l-a avut.  Alături de tatăl său, de mama sa şi de fiul său

Carol al II-lea a murit în exil, în Portugalia, pe 4 aprilie 1953 şi este singurul Rege al României care a fost înhumat până acum în afara unei biserici. A avut parte de funeralii regale pentru că se înrudea cu regii Portugaliei şi abia în 2003 a fost repatriat în România. În acest an, vor fi aduse la Curtea de Argeş şi rămăşiţele reginei Elena din Elveţia şi cele ale principelui Mircea de la capela Castelului Bran.