Ape învolburate şi repezi, care vă întorc din drum, vă înalţă, iar dacă nu sunteţi atenţi, vă şi aruncă din barcă. Vorbim despre rafting, un sport care ţine în priză orice pasionat de senzaţii tari. Dacă nu aţi încercat până acum, este momentul să o faceţi! Şi nici nu trebuie să ştiţi să înotaţi. Dacă ţineţi cont de recomandările instructorului, veţi trăi cea mai tare experienţă. Este modalitatea perfectă să ieşiţi din rutină şi să vă distraţi alături de prieteni.

Aşa arată o aventură de neuitat. Cei şase amatori de senzaţii tari vâslesc de zor în apa învolburată, ghidaţi de un instructor.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt, de fapt, pe râul Crişului Repede, într-o barcă pneumatică, îmbrăcaţi în costume de neopren şi echipaţi cu veste de salvare şi căşti de protecţie. O cursă reuşită presupune multă îndemânare, dar şi sincronizare.

Pe traseu, membrii echipajului întâmpină şi obstacole. Dacă nu-şi coordonează rapid mişcările, valurile mari pot răsturna barca. Tocmai de aceea, înainte de a coborî pe râu, se face instructajul.

Oricum, vesta îl va ţine la suprafaţă pe cel care se răstoarnă. Raftingul este unul dintre cele mai sigure sporturi pe apă.

O tură de rafting costă 120 de lei de persoană. De obicei, durează cam două ore şi se parcurg aproximativ 10 kilometri. Neapărat pe ape repezi.