Pentru focile de la Delfinariul din Constanţa, iarna grea este perfectă. Singura problema a celor două mamifere simpatice este că sunt încă pui şi mai au nevoie de îngrijiri suplimentare. În rest, gheaţa din bazin este numai bună pentru ca cei doi pui să se joace sub ea.

Angelica şi colegul ei ştiu ce le place focilor. Le întind, rând pe rând, câte un peşte, pe care cele două mamifere îl smulg din mâinile lor şi se ascund sub apă. Ca nişte copii. De fapt, chiar sunt nişte pui, încă nebotezaţi, pentru că din noiembrie şi până acum, biologii de la Delfinariu nu le-au găsit nici nume, nici naşi.

Articolul continua dupa recomandari

Altfel, iarna românească nu ar fi deloc grea pentru ei. Sunt foci de Marea Baltică, obişnuite şi cu gheaţa, şi cu frigul.

Pentru o focă adultă, stratul de gheaţă care se formează la noi în bazin este floare la ureche, este chiar plăcut să se joace pe el şi sub el.

Asta fac şi cei doi pui, cât e ziua de lungă. Iar îngrijitorii sunt atenţi să spargă zilnic gheaţa de la mal. Noaptea, puii sunt supravegheaţi de mecanicul de serviciu.

De altfel, mâncare în plus şi vitamine primesc mai toate animalele, pe timp de iarnă. Adăposturile sunt pregătite să le ocrotească.

În această perioadă, vizitatorii care aduc mâncare pentru păsările din Microrezervaţie beneficiază de gratuitate. Lacul e îngheţat, iar zburătoarele nu se mai pot hrăni de acolo.