Un pui drăgălaş de pavian cu mantie este vedeta grădinii zoologice din Hunedoara! Puiul, care are acum 3 săptămâni, este rodul unei poveşti de dragoste cum rar se întâlneşte la specia lui, aşa că angajaţii grădinii zoologice sunt extrem de fericiţi şi abia aşteaptă să-l prezinte şi vizitatorilor care, din cauza vremii urâte, s-au cam lăsat aşteptaţi.

Puiul de pavian cu mantie nu are încă un nume. Angajaţii grădinii zoologice au câteva variante cum ar fi Ina Babuina sau Ana Paviana, dar încă aşteaptă sugestii ca să se decidă.

Articolul continua dupa recomandari

Un copil dorit şi iubit, atât de părinţii lui, cât şi de angajaţii grădinii zoologice care au fost suprinşi de povestea de dragoste dintre părinţii lui.

Faţă de alţi masculi, pavianul Gusti este însă un tată bun.atât cât poate fi un mascul din specia sa. Mama pavian, Maia pe numele ei, este însă foarte protectoare şi răbdătoare. Îşi duce puiul în brațe tot timpul, iar când acesta devine năstruşnic, ştie perfect cum să-l liniştească.

Puiul de pavian cu mantie este primul născut în captivitate la grădina zoologică din Hunedoara. Din păcate, vremea urâtă i-a ţinut departe pe vizitatori de grădina zoologică, dar cei de acolo se aştepta ca, odată cu revenirea zilelor însorite, iubitorii de animale să vină în număr mare să îl vadă şi, cine ştie, poate să-i ajute să îl boteze.