Protestul magistraţilor provoacă un adevărat haos în instanţe. Numai la Tribunalul Gorj sunt amânate sute de procese. Judecătorii dau soluţii doar în cazurile urgente.

Pentru restul dosarelor verdictul de moment este acelaşi: amânarea. Asta spre disperarea celor puşi pe drumuri degeaba la fiecare termen din proces. Protestul magistraţilor afectează şi agenda avocaţilor, nevoiţi să aştepte odată cu clienţii lor.

Articolul continua dupa recomandari

Doar cazurile urgente sunt analizate de magistrații de la Tribunalul Gorj și de la Judecătoria Târgu Jiu. Motivul este notat în fiecare dosar.

Cei mai afectați sunt oamenii care așteaptă soluții în procese care durează de ani de zile. Pentru că nu reprezintă o urgență, cazurile lor sunt trecute cu vederea.

Magistraţilor li s-au alăturat și grefierii. Pe lângă protestul din sala de judecată, și programul cu publicul a fost redus.

Ion Păuna – grefier: Sunt deschise aceste compartimente între 10 și 12. Ne-am raliat la protestul magistraților în sensul că nu participăm decât la judecarea cauzelor urgente. Celelalte cauze se amână fără discuție

La sfârșitul lunii ianuarie, deputații au votat eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați. Verdictul final în acest sens va veni însă de la Curtea Constituțională.