1 ianuarie vine cu o listă întreagă de promisiuni. Cei mai mulţi îşi spun că vor slăbi, se vor lăsa de fumat, vor face mai mult sport. Şi sunt doar câteva dintre obiectivele de la început de an, dar la care renunţăm repede. Fie nu suntem motivaţi îndeajuns, fie nu ne dorim cu adevărat rezultatele, cred specialiştii, care vin cu o soluţie inedită. Obiective mai realiste, pentru perioade mai scurte de timp. Nu la început de an, ci. în fiecare zi de luni.

1 ianuarie vine, an de an, cu o listă întreagă de planuri. Cele mai multe legate de sănătate.

Articolul continua dupa recomandari

Ei bine, potrivit unui studiu realizat de americani anul trecut, cel puţin o treime dintre cei care îşi fac astfel de promisiuni renunţă la ele imediat după 1 ianuarie.

Cercetătorii ne îndeamnă să ne stabilim mini-obiective săptămânal. Practic, în loc să ne propunem să slăbim 10 kilograme în anul care vine, să ne rezumăm, mai bine, la un kilogram într-o săptămână, de exemplu.

Cei care au studiat fenomenul "promisiunilor de 1 ianuarie" spun că planurile trebuie să înceapă de luni sau de marţi, în niciun caz de vineri sau sâmbătă, când, statistic, ne gândim cel mai puţin la sănătate.

JENI CHIRIAC, psiholog: Unii reuşesc să facă lucrul acesta pentru că ţine de personalitatea lor. Alţii au nevoie să renunţe la copy-paste şi să încerce să aibă o abordare personalizată în funcţie de felul lor de a fi. Toate schimbările pe care ni le propunem este nevoie să le punem în corelaţie cu vechi realizări, cu lucruri pe care le-am atins, tocmai pentru a ne valida puterea de schimbare

Americanii spun astfel că ziua de luni este noua zi de 1 ianuarie. Doar că lista de promisiuni. e ceva mai scurtă şi realizabilă.