Taxa de trecere pe podul Feteşti - Cernavodă ar putea fi desfiinţată. Cei care au venit cu propunerea spun că şoferii plătesc oricum o rovinetă, iar taxa de pod ar fi o dublă impunere.

Doi deputaţi liberali cer, în regim de urgenţă modificarea Ordonanţei de Guvern din 2002 care a impus acestă taxă de pod. În cazul în care acest proiect ar fi adoptat, ar fi eliminate taxele de pod de la Feteşti - Cernavodă şi de la Giurgeni - Vadu Oii. Iniţiatorii susţin că în acest moment se încalcă principiul internaţional al evitării dublei impuneri. Pentru că sunt două taxe pentru acelaşi bun public: taxa de pod şi rovinieta.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mult, deşi aceaste taxe se colectează de peste un deceniu, iar banii ajung direct în bugetul de stat, podurile se află într-un stadiu avansat de degradare. În plus, locuitorii judeţelor Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa sunt discriminaţi pentru că sunt obligaţi să plătească taxa ori de câte ori trec podul. Afectaţi ar fi şi agenţii economici care distribuie mărfuri în toată ţara, pentru că în final taxa se regăseşte în preţul produselor.