Multi turisti vin vara sa viziteze operele lui Brancusi. Iar cei de la centrul cultural duc lipsa de personal. Vacanta mare e… mare, iar un ban in plus nu strica niciodata. Mai ales cand oferta de munca pentru ghizi turistici e tentanta. Mai apropiati de cerintele celor de la Centrului Municipal „Constantin Brancusi" sunt profesorii de franceza, engleza si italiana, dar si cei de istorie.

Articolul continua dupa recomandari

“Ne-am gandit sa incercam niste colaborari, niste formari de ghizi doar pe segmentul acesta: Parcul Central si Parcul Eroilor, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean”, explica Adina Andritoiu, directorul Centrului Cultural "Constantin Brancusi".

Si ei isi rezolva o problema. Nu au persoanal iar fluxul de turisti e mare vara. Banii primiti de profesori vor fi negociati direct cu grupurile de turisti, asa cum este si in strainatate. Se poate ajunge si la 30 de euro pe ora.

“Sigur ca m-ar interesa ideea respectiva, pentru ca este si va fi o experienta noua si provocatoare”, spune Teodor Meregea, profesor de istorie.

Doua treimi din dascalii de limbi moderne si istorie din Gorj au sub 40 de ani.