O profesoară din Galați, bolnavă de cancer, a murit după ce starea de sănătate i-a fost puternic afectată de un virus pe care l-a luat în timp ce a fost internată în spital pentru a se trata.

'Mi-au spus că oricum murea', a fost declarația șocantă a celui care i-a fost alături profesoarei din Galați până în ultima sa zi.

Articolul continua dupa recomandari

În vara anului trecut, Jageta Dumitrescu (56 de ani) a primit un diagnostic crunt: cancer pulmonar.

După o perioadă, fosta profesoară de arte plastice la Școala Generală nr. 12 din Galați a început tratamentul împotriva cancerului.

Din nefericire pentru ea, în perioada în care a fost internată la Spitalul Județean Galați, s-a infectat cu un virus periculos: Clostridium Difficile.

Sotul profesoarei a fost mintit de cei din spital cu privire la virusVezi 2 imagini în Galerie

Pe fondul imunității scăzute provocate de cancerul de care suferea deja, virusul luat din spita i-a fost fatal fostei profesoare.

"Infectarea cu Clostridium am descoperit-o după trei săptămâni de boală şi de stat în două spitale, după ce am fost la o clinică privată, unde s-a dat rezultatul pozitiv. Aici nimeni nu i-a dat un diagnostic, deşi avea manifestările bolii. În spitale, ori nu au vrut să îi facă, ori, dacă i-au făcut, au ascuns existenţa şi au spus că e negativ şi totul în regulă. Soţia mea a primit un tratament inuman, fiind plimbată între spitale şi lăsată să moară", a declarat Ion Apostolache, soțul femeii, pentru viata-libera.ro.

Pe 24 mai, la o zi după ce o clinică privată a confirmat diagnosticul de infecție cu Clostridium Difficile, profesoara Dumitrescu a fost internată pe secția de Reanimare a spitalului din Galați.

Patru zile mai târziu, pe 29 mai 2018, Jageta Dumitrescu a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut să o resusciteze.

După ce a descoperit că medicii din spitalul din Galați l-au mințit cu privire la virusul luat chiar în spital, soțul fostei profesoare a depus plângeri la Poliție, Parchet și Colegiul Medicilor.